lauantai 14. joulukuuta 2019

Hipiän ja hilseilyn hoitoa hellästi hiomalla


Tiedätkö sen tunteen, kun naamaasi, päänahkaasi tai jumalaiseen kroppaasi on kertynyt ylimääräinen ihokerros, etkä harmiksesi pysty luomaan nahkaasi kuin puhdasverinen lisko? Mahdollisesti lompakkosikin on huolestuttavan laiha, etkä vain kerta kaikkiaan pysty kustantamaan kosmetologin suorittamaa kultahippukuorintaa, vaikka saisit 90% alennuksen.

Hätä ei ole tämän näköinen. Suuntaa keittiöön ja tutki kaappiesi sisältöä. Jos olet kahvinjuoja, tuotat päivittäin sopivaa ainesta, nimittäin käytettyjä kahvinporoja.

Olen käyttänyt tarkoitukseen myös suolaa ja sokeria, mutta kahvinporot ovat mielestäni parhaita.

Et tarvitse valitsemasi hionta-aineen lisäksi kuin vettä. Parhaiten homma hoituu, kun menet suihkuun ja annat vesihöyryn pehmentää nahkaasi suihkun ajan. Sitten vain otat suolaa, sokeria tai kahvinporoja märkiin käsiisi ja hierot sitä märkään naamaasi tai muuhun valitsemaasi kehonosaan. Hinkkaa huolella nenänpielet ja sen sellaiset alueet, joiden käsittely vaatii tarkempaa hienomotoriikkaa.

Käsittelyn voi tehdä myös päänahalle. Tämä poistaa mukavasti ylimääräisen roippeen, mitä siellä saattaa olla. Ei ehkä kannata tehdä tätä liian usein, jos pelkäät hiusten kulumista ja näin sivumennen sanoen kahvinporoja voi olla ikävä huuhtoa pois pidemmistä hiuksista.

Tämän talouden emäntä eli siskoni naureskeli aikanaan nähdessään vessan kaapissa vanhan muutossakin mukana kulkeneen kasvonaamiopurtiloni, jossa luki isolla ”Feeling Beautiful” (suomentuu näin: ”Kaunis olo”). Totuus on kuitenkin se, että jokainen tuntee olonsa hieman paremmaksi ja näyttää siistimmältä ilman ylimääräisiä ihonroippeita, talia ja vihollistensa jäänteitä. Etenkin, jos tämmöisenä liskoihmisenä tuottaa ylimääräistä nahkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti