torstai 12. joulukuuta 2019

Suu makiaksi kotitoffeella


Tarpeet:


  • Kermaa 2 dl
  • Voita tai margariinia n. 25g tai sopiva kökkäre
  • Sokeria ehkä pari desiä

Joskus jopa kaltaiseni raavas mies kaipaa makeisia. Silloin turvaudun tähän "tohveeksikin" kutsuttuun herkkuun. Joudun yleensä ostamaan vain sen noin euron hintaisen kermapurtilon, kun muuta löytyy melkein aina kotoa.


Nämä aineet vain yksinkertaisesti sekoitetaan sopivassa suhteessa paistinpannussa ja sitten niitä paistetaan tai ehkä pikemminkin keitetään jatkuvasti ja reippaasti sekoitellen, kunnes toffee on valmista. Tähän menee vähintään vartti, mutta aikaa on hyvä varata enemmänkin. 

Valmis toffee on tietysti toffeen väristä. 

Valmiin oloinen toffee
kaadetaan pellille tai vuokaan ja mahdollisesti avitetaan levitystä veitsellä tai vastaavalla välineellä. Sen annetaan jähmettyä ja jäähtyä, kunnes se on jähmettynyt ja jäähtynyt. Tämä tapahtuu aika nopeasti esim. parvekkeella.


Mitä enemmän sokeria laitat joukkoon, sitä murenevampaa toffeesta tulee. Pidän itse murenevasta toffeesta. Jos lisäät joukkoon siirappia, toffeesta tulee venyvämpää ja sitkeämpää. Sellaista tikkunekkutavaraa. Minun oma erikoisuuteni on kevyesti suolattu tohvee.


Joskus kokeilin käyttää rasvana ruokaöljyä ja korvata kerman kaurakermalla, mutta siitä tuli sellaista oikeastaan syömäkelvotonta tahmaa, vaikka taisin sen poskeeni pistelläkin. Varmasti tähän löytyy reseptejä muualta.

Sehän näyttää ihan... No, toffeeta se kuitenkin on. Ja hyvää sellaista.

2 kommenttia:

  1. Selailin aikani kuluksi blogilistaa ja törmäsin tähän postuakseen. Tätähän täytyy kokeilla itsekin! Etäkoulussa olevat lapsetkin saavat luvan osallistua :)

    Kiitos, tästä tulee mieleen omat lapsuusvuodet, kun ei saanut karkkia kuin viikonloppuisin. Onneksi äiti on opettanut leipomaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, että näistä kirjoituksistani on jotain hyötyä!

      Olen itse keitellyt lapsena paljon toffeeta lauantaisin kun oli karkkipäivä. Hyväähän se on ja vaikka tuota nyt ei terveelliseksi voi sanoa, niin ei siinä kuitenkaan ole mitään turhia kemikaaleja. Resepti taisi aikanaan olla hieman monimutkaisempi, mutta näinkin toffeesta tulee hyvää.

      Hyviä vointeja sinne koko porukalle! Voipi olla, että lapsesi muistelevat tämän kaltaisia juttuja vielä aikuisenakin.

      Poista