- Kermaa 2 dl
- Voita tai margariinia n. 25g tai sopiva kökkäre
- Sokeria ehkä pari desiä
Joskus jopa kaltaiseni raavas mies kaipaa makeisia. Silloin turvaudun tähän "tohveeksikin" kutsuttuun herkkuun. Joudun yleensä ostamaan vain sen noin euron hintaisen kermapurtilon, kun muuta löytyy melkein aina kotoa.
Valmis toffee on tietysti toffeen väristä.
Valmiin oloinen toffee kaadetaan pellille tai vuokaan ja mahdollisesti avitetaan levitystä veitsellä tai vastaavalla välineellä. Sen annetaan jähmettyä ja jäähtyä, kunnes se on jähmettynyt ja jäähtynyt. Tämä tapahtuu aika nopeasti esim. parvekkeella.
Mitä enemmän sokeria laitat joukkoon, sitä murenevampaa toffeesta tulee. Pidän itse murenevasta toffeesta. Jos lisäät joukkoon siirappia, toffeesta tulee venyvämpää ja sitkeämpää. Sellaista tikkunekkutavaraa. Minun oma erikoisuuteni on kevyesti suolattu tohvee.
Sehän näyttää ihan... No, toffeeta se kuitenkin on. Ja hyvää sellaista.
Selailin aikani kuluksi blogilistaa ja törmäsin tähän postuakseen. Tätähän täytyy kokeilla itsekin! Etäkoulussa olevat lapsetkin saavat luvan osallistua :)
VastaaPoistaKiitos, tästä tulee mieleen omat lapsuusvuodet, kun ei saanut karkkia kuin viikonloppuisin. Onneksi äiti on opettanut leipomaan!
Hienoa, että näistä kirjoituksistani on jotain hyötyä!
PoistaOlen itse keitellyt lapsena paljon toffeeta lauantaisin kun oli karkkipäivä. Hyväähän se on ja vaikka tuota nyt ei terveelliseksi voi sanoa, niin ei siinä kuitenkaan ole mitään turhia kemikaaleja. Resepti taisi aikanaan olla hieman monimutkaisempi, mutta näinkin toffeesta tulee hyvää.
Hyviä vointeja sinne koko porukalle! Voipi olla, että lapsesi muistelevat tämän kaltaisia juttuja vielä aikuisenakin.