tiistai 17. maaliskuuta 2020

Kuivaa katastrofileipää

Oma ohjeeni juureen leivottuun ruisleipään löytyy täältä: Juureen leivottu ruisleipä

Nykyisen ajan hengessä olen ryhtynyt kuivaamaan tekemääni ruisleipää, jos sitä on viikon jälkeen jäänyt ylimääräiseksi. Leivon uuden satsin yleensä kerran viikossa ja usein vanhaa leipää jää hieman jäljelle.

Juureen leivottu "aito" ruisleipä säilyy hyvin ja soveltuu myös kuivattavaksi, eikä kokemukseni mukaan homehdu helposti. Tässä alla on siivuja kuivumassa.

Hommahan ei ole mutkikasta. Sen kun vaan leikkaa leivän mahdollisimman ohuiksi siivuiksi ja asettelee sopivalle alustalle kuivumaan. Itse laitoin nuo kaappiin, etteivät ne saa päälleen pölykerrosta.

Kuivasta leivästä voi sitten tehdä välipalan lisäksi vaikka kattopaanuja, jos siipaleet jäivät turhan paksuiksi, koska hampaathan siihen silloin halkeavat.

Sitten vain odotellaan maailmanloppua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti